به گزارش خبرنگار مهر، محمد سعید کریمیان یکشنبه در نشستی که به منظور برگزاری همایش آموزشی ضامنان سلامت و بخشندگان خون در کردستان با اصحاب رسانه استان در سنندج برگزار شد، با اشاره به اینکه نیمی از جمعیت کشور را بانوان تشکیل می دهند، گفت: با وجود این متاسفانه درصد بسیار کمی حدود ۵ درصد اهدا کنندگان خون در استان از قشر بانوان هستند.
وی عنوان کرد: در دو سال گذشته ۱۴،۱۵ درصد اهداکنندگان خون استان را بانوان تشکیل می داد ولی متاسفانه به دلایلی هم چون کمبود نیروی انسانی در بخش خونگیری خانم ها، و همچنین شایع شدن کم خونی و فقر آهن در بانوان منجر به اهدای خون از سوی این قشر شده است.
وی اظهارداشت: براساس مطالعات انجام شده حدود ۸۰ درصد زنان ایرانی کم خون نیستند و می توانند اقدام به اهدای خون کنند.
مدیرکل انتقال خون کردستان با اشاره به اینکه سن اهدای خون برای زنان ۱۵ تا ۶۰ سال است، ادامه داد: بانوان در طول سال می توانند سه بار اقدام به اهدای خون کنند و قبل از اهدا نیز توسط پژشک معاینه خواهند شد و سپس از آن ها خون گرفته می شود.
کریمیان بیان کرد: تمامی سیستم های خون گیری یک بار مصرف و استریل شده است و هیچ گونه خطری سلامت اهداکنندگان را تهدید نمی کند.
وی با بیان اینکه در کردستان دو پایگاه ثابت خون گیری وجود دارد، افزود: در شهرستان سنندج و سقز پایگاه ثابت خون گیری وجود دارد و در سایر شهرستان ها هم پایگاه های سیار به صورت دوبار در ماه اقدام به گرفتن خون از اهداکنندگان می کنند.
مدیرکل دفتر اموربانوان استانداری کردستان هم در این نشست با بیان اینکه هیچ جامعه ای بدون مشارکت و حضور زنان در کنار مردان نمی تواند ادعای دستیابی به پیشرفت و توسعه را داشته باشد، گفت: زنان نیمی از جمعیت فعال جامعه را تشکیل می دهند و مسئولان باید پذیرای نقش آنها باشند.
لیلا آژیر با اشاره به اینکه زنان دارای سرمایه های درونی ارزشمندی هستند، اظهارداشت: عاطفه یکی از سرمایه های درونی زنان است که فداکاری و ایثار آنها هم براساس این سرمایه درونی شکل می گیرد.
وی عنوان کرد: می توان ادعا کرد زنان حامیان و پاسداران سلامت هستند و علاوه بر اقتصاد خانواده و تربیت فرزندان در حوزه سلامت هم نقش آفرین و تاثیرگذار هستند.
وی از اصحاب رسانه خواست در آگاه سازی و اطلاع رسانی در رابطه با فواید ذخیره سازی خون بند ناف و اهدای خون بیشتر تلاش کنند.
نظر شما